TRAVEL :: How to … Spot New Places

Natuurlijk bestaan er over New York al 1001 reisgidsen waar je de beste restaurants, geweldige museums en culturele attracties in kan vinden.
De meeste toeristen kopen die reisgidsen dus zij staan ook gretig aan te schuiven aan The Empire State Building, foto’s te schieten van op de 102e verdieping van The Freedom Tower en te fietsen door Central Park.

Dat New York meer te bieden, hoop ik jullie al de afgelopen tijd stiekem al duidelijk te hebben gemaakt. Geloof me best, ik heb hier ook ontzettend veel gidsen over New York liggen maar mijn persoonlijke favorieten zijn toch de plekjes die ik zelf ontdekt heb.

Voor het vinden van nieuwe adresjes moet je niet half de wereld afreizen. Je kan ze ook makkelijk vinden bij jou in het dorp of in de stad 20km verder. Als je denkt dat je daar geen tijd voor hebt, verwijder dan eerst Facebook en Instagram van je GSM, besef dat er 24 uur in een dag zit en dat je door gewoon te wandelen al veel nieuwe dingen kan zien.

Ik probeer om dagelijks iets nieuws te ontdekken door gewoon een halte vroeger uit te stappen van de Train. De laatste 10 blokken wandel ik, goed voor de gezondheid en ideaal om de buurt waarin in werk volledig te leren kennen. Ik neem iedere dag een andere route. Maandag loop ik bijvoorbeeld Lexington Avenue af tot mijn straat, dinsdag Park Avenue, woensdag Madison Avenue,…

Zo ontdekte ik onder andere het historische district Carnegie Hill, dat er echt een stukje park is op Park Avenu, dat er tussen het Guggenheim Museum en Cooper Hewitt een van de meest schattige koffiehuisjes van New York te vinden is en dat de bloesems beginnen te bloeien eind maart.

Het zorgde er ook al voor dat ik die ene man kon helpen die nog last minute zijn vriendin wou verrassen (of iets moest goedmaken) met een fles wijn van bij de wine store op de hoek 2 blocks down, of die 2 Franse toeristen kon informeren over die torens in de straat. Blijkt namelijk een school te zijn.

En mensen gelukkig maken, daar wordt ik dan weer gelukkig van…

Foto: Pinterest: Carnegie Hill

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s