TRAVEL :: How to … Spot a Celebrity

Gezien New York een miljoenenstad is, is het heel makkelijk om in de anonimiteit te verdwijnen. Zelfs al kom je bijna wekelijks met je gezicht op tv, hier ligt niemand meer wakker van Leonardo die van de zon geniet in Bryant Park, Bjork op haar fiets langs de waterkant, Claire Danes die haar wekelijkse 10 miles loopt in Brooklyn of The Olson Twins die de bloemetjes buiten zetten in een fancy nachtclub.

Iedereen is minding his own business hier en acteren of presenteren is dus gewoon een beroep zoals elk ander beroep. Jouw idool een handtekening of foto vragen is dus Not Done. Mijn persoonlijke mening is dat je dat gewoon nooit moet doen, niet in New York, niet in België of Nederland. Je weet namelijk niet onder welke omstandigheden die persoon daar is.

Toen ik nog in Oud Sluis werkte, kwamen er wel eens BV’s of BN’ers eten bij ons. Het was altijd wel leuk om hen te bedienen maar aan het einde van de dag gingen zij ook gewoon naar het toilet en slapen in een bed. Niets bijzonders dus. Zo heb ik ooit even gedated met een acteur uit België. Het was heel bevrijdend voor hem om vanaf een gelijk level te beginnen. Ik gewoon als Ann, hij gewoon als X.

Wil je toch een celebrity spotten, ga dan een middagje op een van de bankjes aan Central Park West zitten. Tussen West 80th en West 90th Street heb je enkele Iconic Buildings waar wel wat bekende mensen in wonen. In West Village zou je ook een acteur tegen het lijf kunnen lopen. De kans om ze te spotten in de Upper East Side is nihil.

Wil je namelijk in een van die prachtige statige huizen wonen, moet je ‘solliciteren’ bij The Board. Als zij beslissen dat je niet voldoet aan hun eisen, mag je dus niet in dat gebouw komen wonen. Zo solliciteerde Madonna ooit om in The San Remo een appartement te kopen. Misschien vond er iemand van The Board haar muziek niet goed, want haar aanvraag werd geweigerd. De overkoepelende boards aan de Upper East Side beslisten enkele jaren geleden dat zij in alle rust van hun residentiële buurt wilden genieten. En om toeristen en paparazzi weg te houden, werd er beslist dat er geen celebrity’s mochten wonen in de UES. Enkel John McEnroe zou je hier bij de bakker kunnen tegenkomen. Hij woonde er namelijk al voor die beslissing werd genomen.

Je ziet, alles is mogelijk in New York!

Foto: Pinterest 

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s