FOOD :: PicNic in the Park

Eindelijk de lente in New York!
Nou ja, een strenge winter hebben we dit jaar niet echt gehad dus mij hoor je zeker niet klagen. Eind december hadden we nog steeds een zwoele 23 graden en na 1 sneeuwstorm en enkele sneeuwbuitjes in januari en februari, begint de zon zich weer te vertonen.

Niets heerlijker om gewoon lekker naar het park te gaan met een boek, wat muziek en enkele gezonde snacks.

Een van mijn guilty pleasures hier in New York zijn book stores. In België zijn ze moeilijker te vinden, de onafhankelijke gespecialiseerde boekenwinkels maar hier ken ik de weg verrassend goed naar de kookboeken winkels, de fotoboek winkels, de comic stores of travel book stores. En omdat boeken kennis bevat, en je nooit te oud bent om te leren, moeten tegenwoordig ook mijn kleren plaats maken voor mijn leergierigheid.

Vorig jaar kocht ik in one of my personal favorite stores het boek ‘The Picnic’.
Het staat vol super handige recepten om een gezellige zomerse picnic te houden in het park. Inclusief Must-Haves en handige transporteer tips om al dat lekkers veilig mee te nemen.
Met plezier deel ik jullie enkele van mijn tips!

 1. Vegetable Mason Jar
  Heel simpel, koop enkele wortels, komkommers, snoeptomaatjes of zelfs groene asperges. Was, schil en snij ze in sticks zodat ze in de Mason Jar passen. Je kan aanvullen met een dipsaus (cocktailsaus), Hummus of Guacamole.
 2. Fruit Salade
  Blauwbessen, bramen, aardbeien en kersen hebben niet veel voorbereiding nodig en zijn heerlijk verfrissend en gezond in de zomer. Als ik op voorhand mijn Picnic plan, koop ik ook meloen, ananas, mango en kiwis die ik ‘s morgens vers snij en handig verpak in tupperware doosjes. Zijn er ook kinderen bij op jullie picnic? Maak er dan een kleurrijke fruitsate van! Succes verzekerd!
 3. Vegetarische Quiche
  Is super makkelijk om de dag voordien klaar te maken en kan zowel warm als koud gegeten worden. Mijn roommate kookt ook ontzettend graag en heeft een leuk assortiment aan kookgereedschap. Ik maak voor mijn quiches altijd handig gebruik van haar muffin-blik zodat ik meerdere combinaties kan maken in mini formaat!
 4. Zomerse Salade
  Als ik een salade wil meenemen, kies ik altijd voor de iets ‘hardere’ slasoorten zoals Romeinse sla, ijsbergsla of boerenkool. Die zijn iets meer bestand tegen de verplaatsing. Dressings en vinaigrettes neem ik altijd on the side mee zodat het geen vette boel wordt mocht mijn box het begeven.
 5. Stokbrood
  Een MUST-HAVE op elke picnic! Handig om te breken, ideaal om tal van salades op te smeren. Geen fan van stokbrood? Ciabattas en pitta broodjes passen ook makkelijk in de picknickmand!
 6. Homemade Lemonade en Ice Tea
  Kan je makkelijk de dag voordien maken! Ik gebruik voor mijn Ice Tea groene thee of Orange Spicer Tea. Met enkele schijfjes citroen en appelsien de ideale dorstlesser!

Vergeet ook zeker niet een scherp mes, servetjes, een handdoek, een kleurrijk laken en bekers mee te nemen. En badminton raketjes, bal of frisbee maken het plaatje compleet!

The Picnic – Recipes and Inspiration from Basket to Blanket
Marnie Hanel – Andrea Slonecker & Jen Stevenson

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s