TRAVEL :: How to … Create a Social Network

Na een jaar hier in New York te zijn, begin ik eindelijk een beetje een sociaal netwerk rond mij te hebben. Op dit moment voornamelijk nog Belgen die ik via BelCham heb leren kennen hier maar stilletjes aan begin ik ook wat Amerikaanse en Internationale vrienden te krijgen.

In een stad als New York, waar je echt heel veel expats hebt, staat er op iedere ‘vriendschap’ een expiration date.  Daar zijn zowel voor- als nadelen aan.
Je weet op voorhand dat er een moment komt dat iemand uit de groep terug moet wegens visa-problemen, verhuist naar een steady huisje-boompje-beestje leven, veranderd van job, stage afgelopen is of naar een nieuwe stad verhuist.

Ik heb het al meegemaakt dat er mij gewoon op de man af gevraagd wordt: Hoe lang blijf je in New York, hoe lang mag je blijven, hoe lang wil je blijven?
Want ik ga geen energie steken in een vriendschap/social contact die toch niet blijft.

Langs de andere kant, de vriendschappen die je dan wel creëert, zijn vaak erg intens. Je wilt er allemaal het meeste uithalen voor de tijd dat het duurt. En nadien zijn de afscheidsfeestjes een geweldig ‘uitgesteld einde’.

Ben je zelf nieuw in de stad en moet je net als mij ‘opnieuw’ beginnen? Mijn tip is: zoek een leuke bar, koffiebar in de buurt. Na een tijdje beginnen ze jou daar te kennen en raak je  makkelijk aan de praat met andere vaste gasten of de barman/barista.

Gelukkig zijn New Yorkers sociale mensen die iedereen aanspreken. Een mooie vriendschap kan dus overal ontstaan maar je moet er zelf ook wel energie in steken. Schrijf je in voor een teamsport, neem deel aan netwerk events, social mixers, MeetUp events. En durf soms gewoon te springen. Vertrouw op jezelf in nieuwe situaties en be openminded.

Foto: Pinterest 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s