TRAVEL :: How to … Date this city

Toen ik mijn vrienden vertelden over de ‘How To…’ serie voor mijn blog en daarvoor nog op zoek was naar bepaalde thema’s, klonk het unaniem: How to … date this city!
En ik moet eerlijk bekennen dat dit waarschijnlijk wel de leukste zal zijn om te schrijven maar ook de meest confronterende.

Na een jaar heb ik best enige dating ervaring hier in New York. Hetgeen wat ik zelf het leukste vind, is de openheid van het daten hier. Iedereen date. Het wordt hier vaak ook gezien als ‘personen van het andere geslacht leren kennen’. Gewoon een leuke avond, geen verwachtingen, geen awkward situations en goed voor je zelfvertrouwen!

Toch zijn er (meerdere) culturele verschillen waar je beter wel van op de hoogte bent.

New York is de stad van de rijken en de superrijken. De kans dat je hier een dikke vis aan de haak slaat, is reëler dan -laten we zeggen- in Burkina Faso.
Je kan je hengel online uitslaan. In een miljoenenstad als New York ben je nooit uitgeswiped! De snelheid dat je beet hebt is fast, de kans dat je hem kan houden minim.

Een andere mogelijkheid is: Dress up and go to a bar. Als vrouw alleen ben je dan nog steeds niet zeker van succes. Zo maakte ik oa kennis met Gary, die in Williamsburg woonde omdat zijn 2e vrouw hun appartement in TriBeca aan het verlaten was, Dean, die als expat voor een bedrijf in de financiële sector maandelijks 2 weken in New York moest werken en best nood had aan gezelschap en Thomas, die overdag in een patisserie werkte en ‘s avonds ook wel zoete broodjes wou bakken.

Maar de leukste (internationale) mannen liep ik voorlopig tegen het -aantrekkelijke- lijf op straat. New Yorkers spreken echt iedereen aan. In het park, in de metro, op straat. En heb je echt iets te vertellen, geloof je in The Universe, weet je waar Taipei ligt, kook je voor jezelf, betaal je zelf ook eens een rondje en heb je een gezonde dosis zelfkennis dan stijgt hun aandacht voor jou.

Blijkbaar hebben Amerikaanse vrouwen ‘weinig inhoud’ en willen alleen maar daten omdat ze anders zelf eten moeten betalen. Voor elke man daarentegen zijn er 7 beschikbare vrouwen. En wees maar zeker dat ze dat weten! Achter elke hoek kan dus zomaar ‘The Next Best Thing’ staan. Dus waarom energie steken in een 2e date om iemand echt te leren kennen?

Maar heb je eenmaal beet, kan het best snel gaan. 5 dates later kan je zomaar in-moven bij je date, een proposal en American wedding volgen binnen het jaar.
-Nadat je een Prenup* getekend hebt natuurlijk-
Maar juich zeker niet te vroeg, het is namelijk toegestaan meerdere personen tegelijkertijd te daten. En dat geldt voor beide partijen! Zolang je niet ‘exclusive’ bent, kan je Sam, Nic, Matt en TJ daten!

Ok schatten, I’m off to my date! See you soon! 

*Prenup: Huwelijkscontract

Foto: Pinterest 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s