TRAVEL :: How to … Survive a Snow Storm

Enkele weken geleden hadden wij Jonas op bezoek. Mijn eerste New York Snow Storm. Het was 4.30am zaterdag ochtend en toen ik uit het raam keek, lag heel de straat onder een prachtig wit deken. Op dat moment zo’n 2 cm hoog en ik moest naar het werk vertrekken.

De storm was aangekondigd dus iedereen had al de nodige voorzorgen genomen. Het eerste wat ik mij heb aangeschaft toen het hier koud begon te worden, was een dikke winterjas. Ik heb echt de koop van mijn leven gedaan! Een groene parka met bont langs de binnenkant (geen echte konijntjes natuurlijk), dubbele voering met een grote kap. Vergeet de winterjassen die je in België kunt kopen, die zijn niet bestand tegen de New Yorkse kou!

Samen met een paar rain/snow boots, wollen sokken, beenwarmers, muts, sjaal en handschoenen was ik helemaal storm-resistant!

Rond 13h lag er al zo’n 10cm sneeuw en kregen wij op het werk te horen dat er vanaf 15h geen auto’s mochten rijden in de stad en dat de treinen vanaf 15.30h zouden stoppen met rijden. Enkel sneeuwruimers en priority  vehicles waren toegestaan. Omdat bijna al mijn collega’s (mezelf inclusief) met de trein naar het werk komen, besloten we om 14h de winkel te sluiten zodat iedereen toch tijdig thuis zou raken.

G., N. en T. waren ‘s middags komen Brunchen en samen vertrokken we na sluiting naar Central Park. We konden maar beter genieten van de storm!

Ik denk dat die middag echt in mijn NYC-Highlights komt te staan. Eerst en vooral was het verrassend ruimdenkend om te zien dat een stad als New York volledig afgesloten werd. Wij liepen in het midden van 5th Avenue, geen auto te bespeuren.

Central Park was getransformeerd in een heus Sprookjesdecor. Vanaf The Reservoir liepen we door The Ramble naar The Mall. De gids in mij nam ons mee naar 1 van de meest feeërieke plekjes van Central Park. Het -tijdelijk bevroren- riviertje door een van de dichtst beboste delen van het park en ook mijn persoonlijk favoriet gebied.
Ideaal voor een winterse fotoshoot!

Na onze tocht door Central Park vroegen we ons af hoe het op Times Square zou zijn. Onderweg deden we een sneeuwbalgevecht, maakte ik een Snow Angel, kwamen we een skiënd koppel tegen en dansten en zongen N., G. en T. voor de camera. Dat dat filmpje de dag nadien op Nationale Belgische televisie zou verschijnen, hadden wij nooit kunnen denken!

We lieten allemaal het thuisfront weten dat we veilig waren en dat we heerlijk genoten hadden van de storm!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s