FOOD :: Le Pain Quotidien

De belangrijkste les die ik van thuis heb meegekregen is: Brood komt van bij de bakker, vlees van bij de slager.
Toen ik nog in Sluis woonde was Le Pain Quotidien in Knokke een van onze favoriete adresjes om te gaan ontbijten. Vooral hun French Toast Brioche met blue berries…

Hier in New York was het dan ook heerlijk die Belgische kwaliteit tegen te komen! En dat bijna al hun producten organic en/of vegan zijn, doet mij hier regelmatig binnen stappen. Neem plaats aan hun communal table, lees de krant en geniet van de sfeer.

Zondag ochtend een croissant met confituur, granola parfait, zacht gekookt eitje of een toast met avocado… Perfect om zo de dag te beginnen! Een Turkey Avocado tartine, warm winter grain bowl of Chia Seed pudding ‘s middags for lunch.
Of stap binnen na een lange wandeling en warm op met Hot Chocolate die hier wordt geserveerd in een bowl zodat je je beide handen er aan kan opwarmen!

In New York is er een grote LPQ in de buurt van Washington Square Park waar ze nieuwe producten ontwikkelen. Je kan hier dus naast hun whole wheat, rye en 5 grain ook olijven brood en focaccia bestellen. Combineer dat met hun ‘Botanist’ (Avocado + Hummus + Quinoa) en Cheese/Charcuterie platter en je hebt de ideale afternoon in the sun!

Voor mij is Le Pain Quotidien my home away from home! Ik ben dan ook super trots bij dit bedrijf te kunnen werken als Assistant General Manager. Dat gevoel werd nog sterker tijdens mijn training waarbij ik ook de core values en kenmerken van het bedrijf moest leren. Voor mij voelt het als the perfect fit!

Ooit in New York? Come say hi at our store!

Le Pain Quotidien
97th and Madison

Foto: Pinterest – Le Pain Quotidien

1 Comment

  1. So funny, dat je nu werkt waar je met plezier ontbeten hebt. Super leuk review, ontbijt is erg belangrijk en daar hoort (vinden wij) een lekker stukje brood bij. Of het brood nu geroosterd is of vers vinden wij niet erg. Wij eten de laatste tijd alleen speltbrood en dat komt omdat we last hebben van onze maag. Heel soms kopen we toch een verse stokbrood en dat is zo heerlijk, dat we voor een dag de pijn verdragen. Groetjes:)

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s