TRAVEL :: How To … See a Broadway Show

Sta je – als toerist – tussen de flitsende lichtreclames van Times Square, dan sta je ook in het Cultureel epicentrum van New York. De term Broadway klinkt jullie ongetwijfeld bekend in de oren en niet alleen als het handelspad van de Indianen die Manhattan bewoonden.

In The Theatre District van New York vind je zo’n 36 theaters waar je dagelijks musicals en theater producties kan gaan bekijken. Een super leuk avondje uit!

Musicals als Mamma Mia, The Lion King, Phantom of the Opera draaien al jaren mee en zijn ook iets dichter bij huis te zien. Het voordeel van ze in New York bezoeken, is de hoge kwaliteit van acteurs die je hier kan treffen. Zonder onze eigen Belgische acteurs minderwaardig te noemen, een Anne Hathaway op het podium van de Stadsschouwburg is helaas niet te betalen.

Uitmuntende acteurs, spetterende shows, geweldige kostuums,… er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast. Wil je zeker zijn van plaatsen en heb je al heel jullie NY City trip vastgelegd en is ‘Aladin – The Musical’ zien een must, raad ik zeker aan de tickets op voorhand reeds te bestellen. Willen jullie -afhankelijk van jullie vrije planning- jullie aanschuif technieken verbeteren, kan je met korting tickets aankopen op Times Square aan de rode TKTS booth onder de trappen.
Zijn jullie het avontuurlijker reisgezelschap, in Brooklyn is er ook een TKTS Booth waar ik nog nooit in de rij heb moeten staan. Je neemt dan gewoon de A/C/F of R train naar Jay Street – Metrotech waar je boven de grond je tickets kan kopen.

Let wel op dat de tickets bij alle twee deze loketten voor de dag zelf zijn. Tickets voor de avond voorstelling (rond 20.00h) gaan in de verkoop vanaf 14.00h.

Voor alle spontane reizigers zou ik gewoon ‘s avonds ook aan het theater zelf proberen. Ben je alleen, kan je ideaal alle losse, lege plekjes opvullen. Aan de box offices van de theaters kan je trouwens ook tickets voor voorhand bestellen. Dan moet je alleen weten welke show je wilt zien en in welk theater hij speelt. En vaak heb je hier ook heel scherpe prijzen en kan je zelfs onderhandelen over de prijs.

Zo zat ik zelf op de 3e rij naar Chicago te kijken voor 75$.
Op mijn persoonlijke verlanglijst staan zeker ook nog An American in Paris, Finding Neverland en enkele kleinere producties. Ideaal voor date nights!

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s