FOOD :: Employees Only

Omdat er in New York naast super veel goede restaurants ook enkele bijzondere cocktailbars zijn, deze week eens een bar! En gezien ik 100 jaar te laat geboren ben en een zwak heb voor de jaren 20, prohibition style en jazz, was de speakeasy bar Employees Only de perfecte keuze!

Employees Only vind je in de West Village, een super gezellige, dorpse buurt langs de Hudson River. Donderdag avond maar ik zou vrijdag vrij zijn. Heerlijk weekend en ik had wel zin in een drankje met leuk en interessant gezelschap. Gelukkig wou T. mij vergezellen en vertelde mij over Employees Only.

Heb je een goed concept, komen mensen altijd. Maar je wilt het niet al te toegankelijk maken. Reserveren gaat voor deze bar annex restaurant maar heb je dat niet gedaan, is een wachttijd niet abnormaal. Wij lieten onze naam noteren en zouden een uur later terug komen. Je weet natuurlijk nooit helemaal zeker of er na een uur een tafel of plaats vrij zou zijn maar wie niet waagt, niet wint! En je weet ook het mannetje aan de deur gewoon lekker selectief kan zijn met wie ze wel of niet willen binnen laten.

Na een uurtje gingen we terug en hadden we super veel geluk dat er een plaats vrij was aan de bar. Dat de mensen naast ons zouden vertrekken, was helemaal mooi meegenomen want zo hadden we 2 vrije krukjes aan de bar!

De donkere bar, het gezellige aantal mensen, de barmannen in witte apothekers jassen en de luchtige muziek deden mij een rum bestellen. Hun cocktail kaart zag er ook niet slecht uit maar ik had een Plantation XO zien staan en daar had ik best wel zin in.

T. keek mij aan: Amai Ann, gij verbaast mij echt iedere keer met u keuzes.
Gin on the rocks, Bourbon neat in die blues bar, vanavond Rum…
I think you are a classy lady.

Dat de bartender mij eerst iets anders probeerde te verkopen, kon mijn avond niet bederven. Ik wist wat ik wou en wat ik bestelde. Grappig dat sommige mensen niet verwachten dat een jonge dame van 25 jaar de kwaliteit van bepaalde dranken kent.

Ach ja, dat moment hou ik ook wel een beetje van hun verbazing en creëer je onbewust een bepaalde sfeer rond je gezelschap waarbij het ook wel leuk is om te zien hoe bartenders daar mee omgaan.

Live your life to the fullest! 

Employees Only
510 Hudson Street
(btw Christopher and West 10th)

Foto: Logo Employees Only – Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s