TRAVEL :: How To … Change your name

Bij je geboorte heb je van je ouders een prachtige naam gekregen.
Ik ben zeer blij met die van mij: Ann.
En in het Nederlands is dat een duidelijk verstaanbare naam.
Helaas, in het Engels kennen ze de doffe A klank niet waardoor mijn naam altijd met de veel te scherpe A wordt uitgesproken of als ELM wordt genoteerd op mijn Coffee-To-Go.

Nu maakt dat in New York eigenlijk niets uit. Met zoveel verschillende nationaliteiten bij elkaar, ‘verengelst’ iedereen zijn naam hier of worden nicknames als vanzelf aangenomen. Het is zelfs zo dat mensen hier ook worden geïntroduceerd met hun nickname! En op officiële papieren hebben ze zelfs ruimte voorzien voor:
‘Also known under other names: ….”

Ik vind het best wel leuk fake identities te creëren, niemand die het kan controleren. Dus om geen misverstanden te hebben, heet ik hier voor de meeste mensen Anna. En bestel ik een koffie on-the-go wordt dat vaak zelfs Ivy. Vraag me niet waarom, het heeft waarschijnlijk te maken met mijn rode haarkleur en Halloween outfit.
Punt is wel dat ik altijd moet onthouden welke naam ik door heb gegeven.

Geloof me, ik ben heus niet de enigste die zijn naam veranderd. Vooral Hebreeuwse namen (van de vele Joodse families) worden handig aangepast of verkort. Maar ook namen van Amerikaanse Presidenten zijn onderhevig aan verandering. Denk maar aan William (Bill) of Theodore (Teddy).

Sommige namen zijn duidelijk gewoon een afkorting.
Edward wordt Ed; James wordt Jim; Matthew wordt Matt
Catherine wordt Kit; Lilian wordt Lilli.

Heb je een dubbele naam, kan je ook gewoon de eerste letters gebruiken.
Pieter-Jan wordt PJ of Pete; Theodore-Jackson wordt TJ; Charles Junior wordt CJ.

Maar van sommige namen vraag ik mij echt af waar ze vandaan komen!
Margareth wordt Peggy; Robert wordt Bobby; Anastasia wordt Stacey.

En wil je gewoon een compleet nieuwe naam verzinnen, ook helemaal geen probleem! Zelfs voor- en achternaam mocht je willen! Zo bediende ik ooit wekelijks Mr. en Mrs. White tijdens een stage. En hoewel ik er voor 100% van overtuigd was dat dat niet hun echte naam was, spraken we hen wel altijd op die manier aan.

Foto: Pinterest – Babycenter Blog 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s