ART :: Sleep No More

Had ik jullie al verteld over mijn Belgische vrienden hier in New York? Vast wel. Mocht je er nog niet over gelezen hebben – G. en N. zijn echt TOP! Ik heb er zelfs Kerstmis, Oud- en Nieuw mee gevierd!

Maar nog veel cooler dan de feestdagen in New York, zijn de culturele attracties! Nee, New York heeft niet alleen (vaak geweldige) Broadway Shows – Waar ik binnenkort meer over zal schrijven – maar ook tal van andere bijzondere Once-in-a-live-Time-Only-Possible-in-NewYork attracties! Een daarvan, Sleep No More, stond op het verlanglijstje van N. En gezien zij hier maar 4 maanden zouden zijn, besloot G. dit cadeau te doen aan haar vriend. En wij mochten mee! Hoe lief!

Even een korte samenvatting. Sleep No More speelt zich af in The Mckittrick Hotel en vertelt het wereldberoemde verhaal van William Shakespeare’s Macbeth.
Wat deze theatervoorstelling zo bijzonder maakt, is dat je als gast doorheen het ‘hotel’ loopt. Je maakt dus deel uit van de voorstelling.
En dat allemaal onherkenbaar en in silence!

We waren in totaal met 6 en op voorhand werd ons aangeraden niet samen te blijven. Ook hadden we enkele tips meegekregen om de acteurs te volgen en na verloop van tijd even samen te komen in de bar. Nu ben ik zelf niet echt heel goed in het altijd-heel-strikt-opvolgen van tips. Noem het rebels, ik prefer de term ‘Open-Minded’.

Als gast wordt je ontvangen in de bar, krijg je een masker en een spelkaart. De kaart geeft aan wanneer je het hotel mag betreden. Het masker moet je ten allen tijden ophouden. De ‘Usher’ roept af welke speelkaart het hotel mag betreden en vanaf dan begint het spectacle en de beleving! Ik besloot mij gewoon volledig over te geven aan de beleving en ‘To Be Bold’ het volledige hotel te verkennen. Ik vond (als enige) de snoepjeswinkel – waarvan de aardbei snoepjes echt goed waren – de pediatrie, het kerkhof, de balzaal, de receptie, de keuken, de eetkamer, het dokters office en tal van andere kamers, was getuige van enkele prachtige solo- en duo performances van de uiterst getalenteerde acteurs, nam plaats in de lobby en bekeek welke figuren samenkwamen en werd volledige ondergedompeld in de jaren ’30 – edgy jazzy sfeer!

Niet dat ik het verhaal echt kende of 1 acteur volgde om het te snappen
– misschien wou ik dat ook gewoon niet –
maar ik heb mij echt super goed geamuseerd die avond!
Vergis je niet, Sleep No More beleven is geen goedkope NY Night Out maar ik zou het zo weer doen!

Sleep No More
foto – Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s