TRAVEL :: How To … Walk the streets in NYC

In mijn blog ‘I would walk 500 miles‘ vertelde ik jullie al dat er heel wat afgewandeld wordt in New York en over de streets en avenues.
Vandaag wil ik het hebben met jullie over How To Walk…

Ok, iedereen weet hoe je moet wandelen. Je zet je linker voet naar voor, dan zet je je rechtervoet naar voor, verder dan waar je linker voet staat, dan verplaats je je linker voet naar voor, wederom verder dan je rechtervoet en als je dit nu voortdurend herhaald, wel, dan ben je aan het wandelen! Geweldig toch?!

De volgende stap is de theorie omzetten in de praktijk, en dat in New York! Als je hier eenmaal bent, merk je dat alles snel gaat. Het wandelen zal je dus ook iets sneller moeten doen. Wil je toch ook de tijd hebben om dingen te bekijken, loop dan zoveel mogelijk aan de kant. Ben je met een groepje van 4 personen, dan loop je bij voorkeur 2 bij 2 in plaats van alle 4 naast elkaar. Zo kunnen de (echte) New Yorkers vlot passeren.

Over het algemeen zijn New Yorkers echt heel leuke gezellige mensen. Tenzij je vanwege een of andere reden plots de weg gaat blokkeren, zonder reden halt houd in het midden van de stoep of als je hun gewoontes (lees: snelwandelen) niet volgt. Voor onsย is de Chrysler Building dagelijkse kost dus om daar elke keer foto’s van te maken, zou ons alleen maar energie kosten. Voor jullie is de Chrysler Building een prachtig gebouw, zeker als de zon er op schijnt, en vanaf de 42e straat (tussen 5th Avenue en Madison) kan je jaloersmakende foto’s schieten.

Mochten jullie deze blog nu niet gelezen hebben, zouden jullie nu plots, zonder om te kijken, stoppen, jullie camera pakken en na tal van Aah’s! en Oh’s! enkele foto’s maken en waarschijnlijk de mensen die zonet achter jullie liepen, ‘Pff Tourists’ horen zeggen.

Act like a local en stap even aan de kant. Niet alleen zal je betere foto’s kunnen nemen, je zal ook iets meer tijd hebben hiervoor en de New Yorkers zullen je eeuwig dankbaar zijn!

Foto: Pinterest – Chrysler Building

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s