MUSIC :: On the playlist…

‘s Morgens ben ik ruim een uur onderweg naar het werk met de train. Omdat er geen wifi is ondergronds, zijn er slechts weinig opties om de tijd te doden. Maar ik heb al gezien dat sommige mensen daar heel creatief mee kunnen omgaan! Ik zou er een blog over kunnen schrijven… wacht, ik GA er een blog over schrijven!

Maar niet vandaag. Vandaag gaat het over muziek.
Over what’s on your playlist… Want ik dood de tijd onderweg met muziek.
Ik heb 4 playlists op mijn Ipod (eigenlijk een oude Iphone met zo’n kleine 1000 nummers op. Afhankelijk van mijn mood (Jazz, UpTempo) of activiteit (slapen, lopen) kies ik voor een playlist.
Deze ochtend echter besloot voor geen playlist te kiezen maar gewoon random nummers op mijn gsm.

Zoals ik al zei, is het een oude gsm, dus de nummers die er op staan, zijn niet de meeste recente uit de top 40. Er staat zelfs veel Nederlandse en Belgische muziek op. Wanneer die dan verschijnen, heb ik vaak zin om mee te zingen. Geen optie in de train maar de grote nostalgische glimlach verschijnt wel.

Deze middag na het werk, klonk ineens Bart Peeters door mijn oortjes. Heerlijk! De CD ‘Slimmer dan de zanger’ is echt geweldig!

“…vertrouw alleen je vrienden en blijf ze eeuwig trouw
je zoekt een minares probeer dan eerst je vrouw
er is altijd een awoe-smurf en lijken in de kast
verzin je eigen grondwet en hou je daaraan vast…”
– Bart Peeters – Slimmer dan de zanger – 

Ik besloot de volledige CD te beluisteren en nam een trip through memory lane. En met titels als ‘Mannen zijn simpeler dan vrouwen’, ‘Groot zijn in iets kleins’, ‘Kom dan naar mij’ en ‘Messias’ is dit de perfecte playlist voor inspiratie en motivatie!

Welke vergeten nummers staan er op jullie GSM?

Foto: Pinterest 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s