FOOD :: The Fat Radish

‘Modern British eats with a hip, industrial backdrop’
Yeah, suits me just fine!
Een adresje waar ik samen met Marjorie de eerste keer kwam in februari dit jaar. Sinds die dag durf ik dit geheim vaker met mede-food lovers delen en nam ik zelfs Peter mee naar dit restaurant vol locals!

Wat mij de de eerste keer al aansprak was the simplicity, het industriële inderdaad. En zoals jullie weten, ben ik sinds ik New York woon Flexitarier geworden, dus de voornamelijk vegetarische kaart is zeker een van de vele redenen om telkens weer terug te komen.

De laatste keer dat ik hier was, was samen met Peter en Jocelyne.
Het was een soort van NYC goodbye dinner en Peter had besloten dat ik maar met een tof restaurant moest komen. Hij vertrouwde mijn feel-for-food volledig en was dan ook zeer blij verrast toen ik 20 minuten later met een reservering bij The Fat Radish kwam aanlopen.

Het was nog vroeg op de avond maar binnen zaten al tal van gezellige Lower East Side Locals te sippen van hun cocktail. Onder het motto ‘Sharing is Caring’ deelden wij met z’n drie een flesje Argentijnse Malbec, een vegetarische pot pie, hummus van rode biet met verschillende koolsoorten en de zeeduivel met groene curry….

Gezien het drukke schema van mijn tafelgenoten de laatste week, maakten we het niet al te laat. Toch wou ik ze niet laten gaan zonder een afsluiter aan de overkant van de straat.
The Leadbelly, het kleine broertje van The Fat Radish.
Cocktail & Oysterbar en de ideale after dinner spot. Een live jazz band vulde de bar met muziek, het glaasje bubbels deed iedereen deugt…

The Fat Radish
17 Orchard Street (btw Canal x Hester) 
http://www.thefatradishnyc.com

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s