TRAVEL :: How To … Order Coffee on the go in NYC

Ok, nu jullie ingecheckt zijn in de coolste stad ter wereld is het hoog tijd om jullie jetlag de oorlog te verklaren!
Het uurverschil met Europa is -6 uur waardoor jullie waarschijnlijk deze avond om 8pm NYC-time al in bed willen kruipen.
New York, the city that never sleeps en om hem zo te ervaren moet je gewoon even doorbijten en zo snel mogelijk gewend raken aan de locale time.

Afhankelijk van waar jullie hotel is, verwacht ik niet dat je 8 blokken moet lopen om koffie te vinden. In Midtown zit bijna op elke hoek van de straat een Starbucks, in alle andere buurten vindt je vast een gezellige koffiebar om even binnen te springen.

Time is money, die uitspraak heb je vast al vaker gehoord en dat is zeker aan de orde in deze metropool. Alles gaat hier super snel! Koffie bestellen dus ook. Je zal merken dat je in New York altijd eerst moet bestellen, dan betalen en dan gaat de barista jouw koffie maken.

Barista?! Watisda?? Wel dat is de (hopelijk knappe) gast of vrouw achter de koffiemachine die jouw low-fat-decafe-espresso-machiato gaat maken.

Ok alles moet snel gaan, remember, dus je hebt geen 10 minuten om even rustig de kaart je bekijken. De lengte van de wachtrij is dus alle tijd die je krijgt om te beslissen. Staan er veel mensen voor je, gelukkig, anders, snel je keuze maken!
Je bestelling doorgeven gaat ook in high speed door enkel kernwoorden door te geven. Begin hierbij altijd eerst met het formaat (small/large/tall/grande/venti), daarna je koffie (espresso/americano/cappuccino/latte).
Heb je een koffie met melk (cappuccino of latte) en wil je liever een andere soort melk (soy/almond/low fat) moet je dat voor de koffie doorgeven.

Ik weet het, is is best ingewikkeld, het heeft mij ook een week en zo’n 55 koffiebestelling geduurd voor ik mijn koffie vlot en very NY-isch kon bestellen. En ik had geen How To … blog om alvast voor te bereiden!

Met een voorbeeld is het altijd makkelijker. 
‘Can I have a normal coffee’ => Black, no milk, no sugar
‘ I would like to have a cappuccino’ => Cappuccino
‘I’ll have an iced latte with soy milk please’ => Iced Soy Latte

De ‘speciallekes’ van Starbucks heb ik nog niet getest maar soms ligt ik echt in een deuk wanneer Alyson een Iced Half Caf Venti octo shot cinnamon vanilla non fat milk with extra whip en chocolate drizzle besteld!

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s