TRAVEL :: How To … Sleep in NYC

New York, the city that never sleeps. 
En met op iedere hoek van de straat een Starbucks of koffieshop heb je dus eigenlijk geen slaapplaats nodig…
Just Kidding!

Citytrippen is een vermoeiende bezigheid dus wil je ‘s avonds uitgeput in een heerlijk bed vallen, boek je best op voorhand jouw verblijf.
Rule number 1: New York is een dure stad, wanneer je jezelf er bij neerlegt, kan je makkelijker overleven (en relativeren). Je stapt ten slotte ook niet de Jaguar Garage binnen met maar 35 000 euro op zak…

Rates voor hotelkamer beginnen vanaf zo’n 100 $ per nacht afhankelijk van het seizoen en de kwaliteit van het hotel en kunnen oplopen tot 420 $ per nacht in het luxe hotel The Mercer. Voor die prijs krijg je natuurlijk tal van extra features om the Perfect New York Experience te krijgen!

Kamers kan je boeken via de grootste boeking sites of via reisbureau’s.
Uit persoonlijke ondervinding heb ik al gemerkt dat via de eigen website van het hotel of via telefonisch contact ook leuke deals binnen kunt halen!

Hoewel New York slecht 800 km2 groot is, kan de ligging van jullie hotel belangrijk zijn. Je vindt veel (relatief goedkope) hotels in Midtown. Vanaf hier ben je op loopafstand van bijna alle NYC Highlights zoals Times Square, Empuire State Building en Central Park en kan je makkelijk de subway nemen om andere wijken te ontdekken. Helaas zijn er in deze buurt relatief weinig gezellige restaurants en barretjes om ‘s avonds nog iets te gaan eten of drinken.
Je wilt in Barcelona wel centraal aan de Ramblas verblijven, maar echt Catalaans eten doe je ergens anders toch? 

Ben je meer avontuurlijk ingesteld, kan je altijd AirBnB proberen.
Met dat het leven hier duurder is, worden kamers vaak onderverhuurt aan toeristen. De meningen hierover zijn verdeeld maar het is wel een optie.

In New York is altijd wel wat te beleven en iedere wijk heeft zijn eigen charme. Mensen komen van over heel de wereld naar New York om carrière te maken en geld te verdienen. De meeste mensen die in New York wonen, zien bizar genoeg hun eigen stad niet zoals toeristen. Voor hun is het een dagelijkse routine van thuis naar werk.
Daarom doen veel New Yorkers om de zoveel tijd een ‘Staycation’, ze gaan op vakantie in hun eigen stad.

Tijdens een van mijn staycations verbleef ik met een vriendin in hotel 32 32, een prima hotel naar mijn mening. Ruime, verzorgde kamers voor NYC standaards en we hadden zelfs een kitchenette! Gelegen in Korea Town waren Dumplings for Breakfast dagelijkse kost voor ons!

Staycations staan ook op mijn to do-lijst komende tijd.
Al is het maar om nieuwe hotels te proberen!

Natuurlijk hou ik jullie hier met veel plezier van op de hoogte! 

Hotel 32 32 
32 East 32 Street – New York, NY

Foto: Pinterest – Hotel New Yorker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s