FOOD :: Go Nuts for Cronuts!

Cronuts?! Waar?

Maar eerst en vooral: What?! Wat zijn Cronuts?
Sinds mijn terugkeer in New York ben ik echt ontzettend veel aan het leren over New York.
Moet ook wel als ik binnenkort wil slagen voor het officieel stadsgidsenexamen.
En hoe kan dat makkelijker dan gewoon de straat op te gaan, te proberen en ontdekken?
Eten heb je bovendien ook altijd nodig en een Cronut stond op mijn verlanglijstje.

Ik heb er de eerste keer over gehoord bij NCYS New York. Een van de mannelijke personages (ik ken ze niet bij naam) was betrokken bij een ongeluk en leed aan post traumatische depressie. De collega had stad en land afgezocht naar Cronuts om hem terug op te beuren…
Toen ik begin dit jaar, tijdens mijn eerste 3 maanden New York, in mijn Be NY gids las over de Cronuts, was mijn interesse helemaal gewekt. Tegenwoordig kan je Cronuts ook vinden bij Dunkin’ Donuts maar de echte geestelijk vader is Dominique Ansel.

Deze patissier deed er 10 recepten over om een overheerlijke combinatie te maken van een CROissant en een doNUT. En zie daar: een CRONUT, inmiddels gepatenteerd en door velen gesmaakt!

Helaas, door deze status ook bijzonder moeilijk te verkrijgen.
(krijg je wel vaker als de vraag groter wordt dan het aanbod)

Gelukkig was ik enkele dagen geleden op het juiste moment op de juiste plaats.
Onderweg naar Midtown, zag ik een gemiste oproep van mijn baas. Omdat bellen in de trein niet mogelijk is, moest ik even terug bovengronds en stapte ik uit aan Spring Street, in het centrum van SoHo. Mijn afspraak was geannuleerd dus kon ik mij al mentaal gaan voorbereiden op mijn afspraak ‘s middags.

Nu is het zo dat ik ABSOLUUT niet kan denken met een lege maag… En dat de bakkerij van Dominique Ansel in Spring Street ligt… Daarbij was het nog maar 8.15 uur… Ik zag, besliste en liep naar de (verdacht) korte rij die gevormd werd voor de winkel. Today was my Lucky Day! 

Een uurtje later stond ik terug op de stoep, dit keer MET een Cronut!
Todays Flavor: Bergamot en Groene Thee! Yep! Into that one!

Ok, eerlijk is eerlijk, wanneer je op iets moet wachten of moeilijk te krijgen is, heeft het al duidelijk een voorsprong op de makkelijk bereikbare versie. Toch was het de rij meer dan waard. licht krokant aan de buitenkant, heerlijk luchtig aan de binnenkant, een frisse creme van bergamot en groene thee zorgvuldig op de bovenkant gespoten… Ik heb mijn cronut met smaak gegeten! 

De Belg in mij kon ook de Salted Caramel Eclair niet weerstaan.
Not bad, maar ik ken betere adresjes daarvoor! In Belgie welteverstaan!

Dominique Ansel Bakery
189 Spring Street, Soho – New York, NY
http://www.dominiqueansel.com

foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s