LOVE :: Where is the Love?

Wie, wat, waar?
Bride and Groom, bruiloft, nog te beslissen.

De locatie van jullie trouwfeest is voor vele koppels een zoektocht van jewelste. Vooral omdat de mooiste adresjes reeds meer dan een jaar op voorhand geboekt worden, slinken de kansen voor de ‘snel-snel-verloofden’.

Op de meeste Wedding Timelines zal je zien dat een locatie zoeken altijd als eerste vermeld wordt.
(Zie bovenstaande reden.) Toch wil ik dat heel graag nuanceren. Want een bruiloft in een kasteel kan heel romantisch zijn, maar niet als jullie van casual houden.
Probeer dus, voor jullie op Locatie Hunt gaan, de sfeer van jullie bruiloft in kaart te brengen en onderzoek dan de mogelijkheden. Bekijk het als een scene in een schouwspel waarbij jullie 2 de hoofdrolspelers zullen zijn.

Wees niet bang om meerdere adressen te bezoeken en zorg dat jullie goed voorbereid zijn.
Hoeveel gasten verwachten jullie? Is er een verloop van gasten? Zullen jullie de locatie enkel gebruiken voor de ceremonie, receptie, avondfeest? Zijn jullie gebonden aan vaste leveranciers? (denk aan catering)

Maak op voorhand afspraken om de verschillende locaties te bezoeken. Op deze manier kom je niet voor (onverwacht) gesloten deuren en zal de uitbater/eigenaar ook echt tijd hebben om jullie rond te leiden. Hou er ook rekening mee dat zij in het weekend andere feesten hebben, zodat bezichtigingen bij voorkeur door de weeks gemaakt zullen worden. Meestal is het mogelijk om ook in het weekend eens te komen kijken wanneer de zaal volledig aangekleed is, maar verwacht op dit moment geen personal guide!

Bepaal op voorhand jullie budget en hou je daar ook aan. Ga jezelf niet kwellen met prachtige kastelen met weelderige tuinen als dit ver boven het voorziene budget is. Willen jullie een bepaald thema aanhouden, is er ook met goedgekozen styling materiaal veel te bereiken. Zo zag ik ooit een kille loods veranderen in een warme Hidden Bar, compleet met vintage drankkast en jazzband!

Willen jullie er echt een geweldig dansfeest van maken, vraag dan ook even na of er bepaalde geluidsrestricties zijn.  Iedereen volledig uit zijn dak zien gaan, kan alleen als het volume hoog genoeg is! Nu we het toch over geluid hebben, bekijk ook even het licht. Handig voor de fotograaf als er overdag natuurlijk licht is en ‘s avonds bij jullie openingsdans voldoende extra lampen zodat jullie niet op elkaar tenen trappen. Uiteraard is te veel ook niet de bedoeling!

Op jullie plaatsen!
Start!

foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s