FOOD :: Le Verseau – Antwerpen

Stel, je bent jong, je hebt een droom en je hebt een talent.
Het enige wat je (nog) niet hebt is voldoende financiële middelen om een geschikt pand te kopen om je droom te verwezenlijken.
Wat doe je dan?

Die vraag moet Filip De Pauw zich ook gesteld hebben toen hij ruim een jaar geleden koos voor het ondernemerschap.
Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben bij gastronomische kleppers als Hertog Jan *** en ‘t Zilte**, besloot hij de stap te wagen en zijn droom na te jagen.
Klein beginnen om te kunnen groeien. En dus besloot hij zijn zaak “Le Verseau” alvast te starten op de markt en staat hij wekelijks te koken in de schaduw van de Stadsschouwburg van Antwerpen.

Van een beetje publiciteit is nog nooit iemand dood gegaan, dus schakelde hij ATV en De Standaard in. Sindsdien staat er iedere week een gezellige rij kijk- en eetlustigen aan te schuiven voor een gerechtje van Filip. De keuze mag dan enigszins beperkt zijn, op kwaliteit en smaak wordt er hier niet ingeboet. Elke week verrast hij trouwe volgers en nieuwsgierige foodies met 3 bereidingen. Vis, vlees of vegetarisch, deze jonge chef draait er zijn hand niet voor om! En om af te sluiten een heerlijk dessertje.

Een perfecte voorbereiding is van cruciaal belang als je voor iedere vierkante meter moet betalen en vaak beperkt wordt in beschikbare oppervlakte. Toch heeft dat geen invloed gehad op de hippe uitstraling van hun kraam. Enkele vrienden bouwden vol enthousiasme een toog en een paar tafeltjes waaraan de gerechtjes geserveerd worden. En voor 6,00 euro krijg je hier veel waar voor je geld! Een glaasje aangepaste wijn wordt met een glimlach geserveerd om gasten de ultieme restaurant ervaring te geven!

Op 22 augustus vierden Charlotte en Filip hun 1-jarig bestaan met een ‘Grande Fête du Marché’ waarbij ook Koffie CR en The Gin Tonic Buss uitgenodigd waren! Een reden te meer om eens langs te gaan bij deze beloftevolle chef.
Op de kaart vandaag een combinatie van kalfscarpacio, diverse soorten tomaat, crunch van olijf en tonijn; en voor de visliefhebbers een heerlijke bouillabaisse met rouille.
Op een warme, zomerse dag, komt een dessert met aardbei en mascarpone als geroepen! Zeker als er ook nog een granite van zuring bij komt! Ik vond het alleszins heel moeilijk om mijn enthousiasme te verbergen!

Wil jij ook graag eens proeven van de kookkunsten van Filip maar is zaterdag moeilijk te matchen met de agenda?
Geen nood, doordeweeks kookt hij met evenveel toewijding in restaurant Les Jours in de Lange Gasthuisstraat.

Le Verseau
Filip De Pauw & Charlotte Verheyden
Vreemdelingenmarkt, Theaterplein, Antwerpen

http://www.leverseau.be

Les Jours (Hotel Les Nuits)
Brasserie Antwerp
Lange Gasthuisstraat 12 
http://www.lesjours.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s