TRAVEL :: May 15

A Sunny day at the Park!

Mijn zus is nog steeds in New York, het weer is perfect en Central Park stond ook op hun To Do-lijstje.
1 + 1 + 1 = 3, hoe makkelijk kan het zijn!

We nemen de trein naar Columbus Circle, op de kruising van 8th Avenue en Broadway. Hier heb je naar mijn mening de mooiste ingang aan de zuid westelijk hoek van Central Park. Bovendien passeren hier dagelijks duizenden mensen, toeristen en kantoorlieden, zodat het ook gewoon een fantastische ‘mensen-kijken’ plaats is. Neem lekker plaats op de trappen van het standbeeld en geniet van de unieke New York Vibe en zijn inwoners!

Wanneer je via deze kant het park binnenkomt, kan je best rechts aanhouden. De eerste ‘grote weg’ die je zal tegenkomen, is een fiets- en voetpad dat het hele park rond gaat. Mocht je beslissen om een fiets te huren, kan je enkel op dit pad blijven. De voetgangers hebben meer mogelijkheden om alles te ontdekken, maar dat duurt dan uiteraard iets langer!

De ‘achtertuin’ van New York werd in 1858 aangelegd op 340 hectare moeras en steengroeven dat toen nog bewoond werd door de kolonisten. Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux toverden het hele terrein om in een natuurlandschap waar je uren door kan wandelen. Tegenwoordig zijn er ook tal van speeltuinen, tennisbanen, skateparken en sportvelden te vinden.
In de winter kan je bovendien heerlijk schaatsen op de prachtig gerestaureerde Wollman Rink in de buurt van The Pond. Gossip Girls zullen hier ook Blair’s favoriete plekje van het park vinden waar ze samen met Dorota de eendjes komt voeren.

Wij besluiten via The Mall tot aan The Bethesda Fountain te lopen om vervolgens achter The Loeb Boathouse inย The Ramble te gaan zitten. Mijn meest favoriete stuk van het hele park. Hier staan de bomen iets dichter bij elkaar, de padjes smal en bijzondere plekjes achter elke hoek te vinden. Heerlijk om hier op de rotsen, met een goed boek, uit te kijken over The Lake!

Central Park is in de loop der jaren in menig filmproductie verschenen waardoor je overal herkenbare punten ziet!
Denk maar aan The Urban Jungle in The Devil wears Prada! (te vinden aan The Lake voor de liefhebbers)
Maar ook John Lennon’s gedenksteen in Strawberry Fields, met Imagine als opschrift, wordt door velen gefotografeerd.
Of de super romantische Bow Bridge waarop en -onder bijna dagelijks huwelijksaanzoeken gedaan worden!

Central Park is zo divers en heeft vele gezichten.ย 
Elk seizoen is anders en telkens weer de moeite waard om te (her)ontdekken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s