FOOD :: Smaak in de Straat

Geniet van een Culinaire Wandeling in het centrum van Beveren – Waas.

Wat begon als een avond gezellig samenzijn voor de Markante Dames van Beveren, mondde uit in een bijzondere samenwerking tussen 5 gepassioneerde vrouwen. Elk professioneel en bezield door hun eigen product.
Koffie. Thee. Kaas. Chocolade. Groeten en Fruit. 
Maak kennis met deze bijzondere onderneemsters!

De wandeling begint op de Grote Markt van Beveren waar jullie opgewacht zullen worden door een gedreven gids. Zij zal jullie groep met veel liefde en overgave gidsen door de smakelijkste straat in het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen.

In De Plantage neemt Karin jullie mee naar het mystieke China, waar de oorsprong van thee ligt.
Niet alleen toont ze jullie met plezier zien hoe je de perfecte thee kan zetten, ze zal het ook bewijzen met een vers gezet kopje thee. En wees maar zeker dat ‘gewone thee’ hier niet aan de orde is!

Vervolgens neemt Pascale jullie bij Koffie Robby mee naar de wereldse koffieplantages voor de ultieme koffiedegustatie. Naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in Ethiopië, is het momenteel de meest gedronken drank te wereld! Hoog tijd om de algemene kennis wat bij te schaven en te genieten van een geurig bakje troost!

Na deze warme dranken wordt het tijd om wat te eten. Bij Inge van Kazen Schoonvliet komen jullie alles te weten over de wondere kaaswereld! Hoe wordt kaas gemaakt? Wat is het verschil tussen Brie en Camembert? Bestaat er ook kaas van koe-, schaap- en geitenmelk? Welke soorten kaas mogen niet vergeten worden op mijn kaasplankje?

Omdat onze Belgische trots niet vergeten mag worden, lopen we langs bij Greet van Be Chocolate. Artisanale pralines en unieke logo-pralines worden hier met veel zorg gecreëerd. En uiteraard mogen jullie ook zelf iets proeven!

Afsluiten doen we heel gezond bij Groenten- en Fruit De Poort waar Chantal jullie alles vertelt over vergeten groenten, smoothies en haar huisgemaakte salades. En ben je op zoek naar een speciale vrucht, dan wordt dat met plezier de volgende dag meegebracht van op de vroegmarkt!

Smaak in de straat is er voor iedereen die een gezellige avond wilt beleven met een culinaire en leerrijke invulling! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s