LOVE :: Dress like a Goddess!

Voor de bruid onwaarschijnlijk het hoogtepunt tijdens de voorbereiding!
De zoektocht naar The Perfect Wedding Dress!

De queeste naar jouw droomjurk kan zo’n 6 maanden op voorhand beginnen – maar stiekem heeft iedere bride-to-be deze al lang gevonden en gePint op haar Pinterest bord!

De Start: Bij het begin van jouw ontdekkingsreis is het belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk informeert over alle mogelijkheden die op de markt zijn.
(Lang, kort, strapless, hoge kraag, zijde, kant, prinsessen model of Empire, sluier, sleep,…)
Bezoek trouwbeurzen, koop magazines, bekijk websites van bruidsmodezaken, speur naar gespecialiseerde ontwerpers en natuurlijk Social Media (Pinterest op kop!). Natuurlijk is het SUPER important dat jij je op en top gelukkig voelt in jouw ultieme japon, maar vergeet ook zeker niet te polsen naar de voorkeur van jouw toekomstige echtgenoot. Vraag hierbij vooral naar wat hij niet mooi vindt. Tenslotte zijn jullie met z’n twee die trouwen die dag! Bepaal op voorhand een maximum prijs en hou je daar aan.

De Bruidsmodezaak: Onderzoek op voorhand welke stijl en merken de winkel in huis heeft. Ben je op zoek naar een bepaalde ontwerper, zal je die niet in iedere bruidsmodezaak vinden. Geef vanaf het begin jouw maximum budget aan. Op deze manier zal je niet teleurgesteld worden als jouw droomjurk later toch 2000 euro boven het budget uitkomt. Ga jezelf niet kwellen door hem toch een keer te passen. Torture is jaren geleden al afgeschaft!
Laat je informeren door de verkoopsters. Zij weten exact wat ze in huis hebben en zijn met jouw grillen zeker niet aan hun proefstuk toe. Vertrouw er op dat ook zij met volle overgave zullen zoeken naar jouw ultieme robe. Durf daarom ook jurken te passen waarvan je op het eerst zicht niet dacht maar later wel volledig bij jouw figuur passen! Schets ook jullie bruiloft al een beetje. Een sleep van 2 meter is moeilijk doorheen het strand te trekken!
Wil je ongestoord van een persoonlijke service kunnen genieten, maak op voorhand dan een afspraak. En kom bij de afspraak niet met 15 gillende vrijgezelle vriendinnen aanzetten! Iedereen die je meeneemt zal zijn/haar ongezouten mening willen ventileren en jouw alleen maar extra stress bezorgen. Jouw moeder, zus en/of schoonzus en beste vriendin is het ideale test panel. Zeker als je weet dat zij ook jouw stijl en voorkeur kennen.
Veel toekomstige bruiden weten ook dat het raadzaam is meerdere winkels te bezoeken maar in de praktijk is dat niet altijd even gemakkelijk. 1 gouden raad: Als je twijfelt, heb je de verkeerde jurk aan!

Maatwerk: Vind je toch tussen alle reeds voorradige opties niet The Perfect Dress, zou je misschien kunnen opteren voor een Special Design. Hou hierbij wel rekening met het hogere kostenplaatje. De jurk wordt dan volledig op maat en naar jouw stijl samengesteld.
Een van mijn favoriete ontwerpsters is Rebecca Schoneveld. Ze heeft Nederlandse roots maar ontwerpt vanuit Brooklyn. Al haar ontwerpen zijn handgemaakt en super vrouwelijk!

Je ziet, wanneer je Fashion met Love combineert, zijn de mogelijkheden oneindig!

foto: Pinterest – Rosaline Gown by Rebecca Schoneveld 
http://www.rebeccaschoneveld.com 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s