TRAVEL :: May 13

Finally some Family Time!

Mijn liefste zus Els en haar husband zijn een paar dagen op bezoek in New York.
Voor Els is het de tweede keer maar voor haar man zijn eerste (en waarschijnlijk niet zijn laatste) bezoek aan The Big Apple. Ze hadden op voorhand enkele Must-Sees en Must-does doorgestuurd die ik dan in een leuke citytour had gegoten. Vanuit hun hotel in Midtown vertrokken we die dag voor een tocht met enkele highlights en minder bekende plekjes van New York.

Vanaf 42nd street en 8th Avenue liepen we in zuidelijke richting door Hell’s Kitchen. Een beetje de achterhoek van Manhattan. Voornamelijk transportbedrijven, warenhuizen en (relatief) lage huurprijzen bezorgen deze wijk een wat donker imago.

Op West 30h street kunnen we via een trap naar een bijzonder stukje natuur in New York: de High Line. Deze oude spoorweglijn, die vanaf Gansevoortstreet tot W30th street loopt, is een van de Hidden Gems in New York. Sinds 2011 voltooid naar een ontwerp van Piet Oudolf, een Nederlandse landschapsarchitect en naar groot plezier van vastgoedmakelaars. Een MUST-DO wanneer je in New York bent!

We lopen de hele High Line af en komen dan uit aan Gansevoort Street waar, in de straten rondom, tal van grote namen uit de fashion industrie zich gevestigd hebben. Een ideale plaats om ongegeneerd veel geld uit te geven. Wij laten de winkels even voor wat ze zijn en stappen binnen bij Gansevoort Market. Een overdekte Foodmarkt met tal van lekkernijen waar je naast pizza, sushi en taco’s ook een Bruffin kan eten!
Wat? Een Bruffin? Ja, een soort van hartige muffin waarbij landen de hartige ingrediënten bepalen. Zo had ik de Zweedse Bruffin met zalm, geitenkaas en spinazie. Maar er zijn ook Spaanse, Marokkaanse, Japanse, Italiaanse of Duitse Bruffins!

We slenteren nog wat rond door de gezellige straten van Chelsea en MeatPacking District. Een koffietje hier, een barretje daar… Bijzonder dat ik hier na 5 jaar terug kom, samen met mijn zus, waar ik mezelf ooit de belofte maakte een jaar in New York te wonen. Spijtig dat de huurprijzen in deze wijk overdreven hoog liggen!

May 9th <<– Oeps, te snel | Lees snel verder –>> May 15th

The Bruffin Cafe – 52 Gansevoortstreet,
Inside Gansevoort Market 
New York, NY
http://www.thebruffin.com

foto: Pinterest

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s