LOVE :: The Ultimate 411 on your Stationary (Part 1)

De aandachtige lezers beginnen waarschijnlijk een patroon te zien in mijn blogs…
Na de Reden, de Proposal, de Ring en Love Shoot volgt nu, in logische volgorde jullie stationary (of drukwerk). Na alle (of toch de meeste) bovenstaande stappen gevolgd te hebben, wordt het tijd om jullie verloving bekend te maken aan het grote publiek (lees: potentiële genodigden voor jullie bruiloft.)

A) Save the date kaart: Deze kaartjes kunnen tot een jaar op voorhand verstuurd worden voor jullie bruiloft. Ze dienen eigenlijk om jullie bruiloft reeds aan te kondigen, die waarschijnlijk in een (verre) toekomst gepland staat. Stel, je wordt gevraagd in december 2015. Wegens een verbouwing, zwangerschap, wereldreis, (of andere geldige reden) besluiten jullie de trouwdag pas te plannen in de lente van 2017 maar een datum hebben jullie wel al in gedachte. (vb: jullie zijn zoveel jaar samen op 23 april 2017) Dan zouden jullie een jaar voor jullie trouwdatum reeds de Save the date kaartjes kunnen versturen. Op deze manier geven jullie wel al te kennen aan jullie gasten dat ze bij voorkeur deze datum vrij houden. Vooral wanneer jullie in de zomer gaan trouwen, wanneer veel mensen op vakantie gaan, is een save the date uiterst handig. Iedereen wilt natuurlijk dat alle gasten aanwezig kunnen zijn!
Wat moet er zeker vermeld worden: ‘Save-the-date’, ‘Jullie bruiloft’, ‘de datum’ en ‘More info to follow’ (mag ook in het Nederlands hoor) Als jullie al bevestiging over de locatie hebben, zou je die ook al kunnen doorgeven. (Binnenland/Buitenland)

B) Uitnodiging: 6 tot 8 weken voor de bruiloft worden dan jullie definitieve uitnodigingen verzonden. Belangrijk detail: Je kan wel uitnodigingen versturen naar mensen die geen Save-the-date hebben gekregen, maar je MOET iedere save-the-date gast WEL een uitnodiging sturen!
(overloop op voorhand dus jullie gastenlijst)
Wat moet er zeker vermeld worden: ‘Bruiloft van [jullie beide namen]’, ‘Datum’, ‘Locatie’ en waarvoor de gast is uitgenodigd. (Receptie, ceremonie, diner, dansfeest, brunch, rehearsel dinner,…)
Om de kosten voor het drukwerk te beperken, kan er gekozen worden voor 1 hoofdkaart die aangevuld kan worden met een persoonlijke uitnodiging voor elk specifiek onderdeel.
Optioneel te vermelden: wie is de wedding planner/ceremoniemeester, cadeau-idee, ouders van bruidspaar, dresscode,…

C) RSVP of Antwoord kaart: Momenteel nog een opkomende trend in de bruiloft scene. In Amerika heb ik het vaker tegengekomen waarbij dat het bruidspaar zelfs de RSVP-kaart frankeert met de juiste postzegel!
De bedoeling van deze kaart is eigenlijk dat gasten hun aanwezigheid bevestigen. Eventueel aangevuld met aantal kinderen (indien uitgenodigd), dieet of allergie-wensen, bijkomende informatie waar het bruidspaar om vraagt (verzoeknummers voor het dansfeest/ceremonie). Aan de hand van de geretourneerde RSVP kaartjes, hebben jullie een duidelijk overzicht van het aantal aanwezige gasten.
Wat moet zeker vermeld worden: Voorkant: Naam en Adres van het bruidspaar om kaartje te retourneren. Achterkant: Naam van de gasten (moeten zij zelf invullen), aantal aanwezige volwassenen, aantal aanwezige kinderen indien ook uitgenodigd.

Zoals vermeld in de titel: Part 1 want over Stationary kan ik nog uren doorschrijven.
Maar dat komt een volgende keer dan wel!
Voorlopig kunnen jullie weer een tijdje verder met de organisatie van jullie bruiloft.

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s