TRAVEL :: April 29

Eindelijk echt de zomer in New York!
Je weet wel, die waarvan je rond gaat lopen in shorts en rokjes! 
Ik heb gisteren een selfie-stick gekocht en ga die vandaag eens uitproberen.
Jaja, echt een selfie-stick, zo eentje waar je alle toeristen mee ziet rondlopen en waar je jezelf aan dood ergert als ze te dicht bij jou in de buurt komen.

Wel, ik heb mezelf er eentje gekocht en wel voor deze reden:
Alleen reizen is super leuk! Ik zou het zo weer doen! Maar nadat ik even alle foto’s bekeken heb die ik reeds gemaakt heb, kom ik tot de conclusie dat er geen enkele bij zit waar ik zelf op sta… En dat vind ik best wel spijtig. Vooral omdat ik helemaal niet veel foto’s van mezelf heb. En aangezien ik bij mijn geboorte helaas niet de langste armen gekregen heb, zitten er dus geen full-length-shots tussen.

Sinds kort heb ik mijn eigen favoriete buurt en park gevonden hier in Brooklyn en daar ga ik jullie vandaag ook heen nemen.
Ik de A-train naar High Street. Deze komt een beetje aan de rand van DUMBO uit.
DUMBO, wat staat voor Down Under Manhattan Bridge Overpass, was ooit de eerste wijk buiten Manhattan waar gezinnen en arbeiders gingen wonen toen het in Manhattan te duur begon te worden. Anders dan in Williamsburg, trok DUMBO voornamelijk Yuppen aan. De Young Urban Professionals die een goede baan hadden in Manhattan maar iets rustiger wouden wonen. (lees: grotere woonoppervlakte)
Tegenwoordig is hier wonen ook al bijna onbetaalbaar geworden en zijn sommige appartementen zelfs duurder dan in Manhattan!

Verschiet niet van het kabaal dat je als eerste tegemoet komt! Hier komen 3 drukke verkeersaders samen. De Brooklyn Brigde, Manhattan Bridge en de BQE (Brooklyn-Queen-Expressway).
Als je 2 blokken naar beneden loopt, kom je uit in Waterstreet.
Wanneer je links afslaat, zal je de Manhattan Brigde voor je zien verschijnen.
Iets verder vind je een Arch. Dit is het centrum van DUMBO, hier sta je Under Manhattan Brigde.
Wekelijks worden hier pop up markets georganiseerd, je kan er een biertje bestellen in the lighthouse of gewoon even lekker zitten op de bankje. Naast de Arch, bevind zich een driehoekig pleintje waar het heerlijk vertoeven is in de zon!

Ik vind het zalig om door de straten van DUMBO te slenteren. Je vindt er vele leuke winkeltjes, van kledij en interieur over een boekenwinkel naar een Organic Farmers Market.
In die Market, Foragers genaamd, heb ik al heel wat uren doorgebracht. Even een snelle lunch op de bank binnen, gezonde boodschappen voor het avond eten, een flesje Aloe Vera sap en een cookie als tussendoortje…
De mogelijkheden zijn enorm en verder is het ook gewoon een hele leuke winkel om door te lopen!

Wil je echt de perfecte Tourist Picture schieten, loop dan verder door Waterstreet tot Washington Street.
Waarschijnlijk zal het hier iets drukker zijn en zie je veel fototoestellen en Iphones.
Wanneer je in het midden van Washingtonstreet staat (let op het verkeer!) zie je recht voor je de Manhattan Bridge met in de verte, perfect onder de brug, de Empuire State Building!
Al talloze keren gebruikt in films, videoclips, love shoots en Travel Pics!

Ik ga verder vandaag lekker in het park liggen!
De rest van de leuke adresjes geef ik jullie een volgende keer mee!
Of laat iets weten als je in New York bent, dan toon ik ze met veel plezier!

April 2nd <<– Oeps, te snel | Lees snel verder –>> May 9th

Foragers City Grocer
56 Adams Street, Brooklyn, NY
http://www.foragersmarket.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s