ART :: The Metropolitan Museum of Art in New York

Dat New York een ruime keuze aan musea heeft, is al lang geen geheim meer.
Zelfs wanneer je enkel een 4 daagse citytrip wilt maken naar deze metropool, wordt een bezoek aan een van de vele musea aangeraden.

The Metropolitan Museum of Art in New York is het grootste en een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld en beschikt over een vaste collectie die tentoongesteld wordt in ruim 19 verschillende afdelingen. In totaal vind je er meer dan 2 miljoen kunstwerken die zelfs teruggaan tot in de Klassieke oudheid.

23 april besloot ik mijn artistieke kennis wat uit te breiden, en bezocht ik dit wereldberoemde museum.
Geheel in Gossip Girl stijl, keek ik eerst even mijn ogen uit vanop de Stairs of the MET, daar waar Blair en haar Minions dagelijks gingen lunchen. Omdat het die dag best mooi weer was, besloot ik slechts enkele zalen te bezoeken van de vaste collectie en een tijdelijke tentoonstelling van Piotr Uklanski.
Mijn interesse ging deze keer voornamelijk uit naar de Europese schilders. De rest van het museum staat tot op heden nog steeds op mijn NYC-to-do-list.

Handig weetje: sommige musea in New York hanteren een aanbevolen toegangsprijs. Dit wil zeggen dat je dit bedrag mag betalen, maar ook meer of minder mag geven als inkom. Zoals ook in The Metropolitan. 

Vanuit de indrukwekkende inkomhal, nam ik de trappen naar de 1ste verdieping naar de zalen 800 tot 830 voor de Europese schilders en beeldhouwers.
Wil je op voorhand goed voorbereid zijn, dan kan je via de website je gewenste route reeds plannen.

Op mijn route kwam ik langs de Cypressen van Van Gogh, Bridge over a pond of water lila’s van Claude Monet, Serena Pulitzer Lederen van Gustav Klimt en Copenhagen harbor by Moonlight van Johan Christian Dahl.

Bezoek je slechts enkele dagen New York maar wil je toch een prachtig museum bezoeken, zet dan The Metropolitan zeker op je lijstje!

The Metropolitan Museum of Art – 1000 Fifth Avenue (at 82nd Street) – New York, NY
http://www.metmuseum.org

Foto: Pinterest 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s