LOVE :: How to… Propose your girlfriend

Stel dat je helemaal geïnspireerd bent geraakt door mijn vorige :: LOVE :: post `Schat, waarom trouwen wij?!` kan onderstaande blog van groot belang zijn.

How To… Propose my Girlfriend

Even voor alle duidelijkheid: een romantisch huwelijksaanzoek is de droom van ieder meisje. Al van toen we klein waren, droomden we van prinsen op het witte paard, een romantische setting, een prachtige diamant en een dramatische knieval door onze geliefde.
Niet dat ik stress wil creëren voor toekomstige prinsen-op-het-witte-paard maar tegenwoordig zijn we wel allemaal iets realistischer geworden. We hebben gemerkt dat niet alles rozengeur en maneschijn is in het leven.

Maar dat wil niet zeggen dat je je best niet moet doen!

Binnen mijn opleiding tot professioneel wedding planner, zat er ook een onderdeel `huwelijksaanzoeken`. Ook aanzoeken en huwelijken uit andere culturen kwamen ruim aan bod maar dat vertel ik jullie later wel een keer.
Wat wel telkens terug komt, is dat de man eerst om de hand van zijn geliefde gaat vragen bij haar familie.
Tip 1: Mannen, houd je aan de tradities!
Niet alleen vinden we dit een mooi gebaar, we willen ook aan al onze vriendinnen kunnen verkondigen hoe GE-WEL-DIG onze toekomstige man wel is! En dat jullie huwelijk de zegening van haar familie heeft.

Tip 2: Plan. Plan. Plan.
Loop niet de volgende ochtend naar de juwelier, koop een ring en vraag haar `s avonds tijdens het diner of wanneer jullie haar favoriete serie aan het kijken zijn.
HALLO! Wij willen een spectaculair verhaal te vertellen hebben!
Niet alleen zal zij je er ongelofelijk dankbaar voor zijn, je zal ook stijgen in de achting van AL haar vrienden en familie!
Ben je zelf niet zo`n planner, maak dan gebruik van een vriend/vriendin of professionele wedding- of aanzoekplanner.

Tip 3: ONDERZOEK! 
Vraag haar (subtiel) naar haar voorkeur. Misschien vind jij het geweldig haar te vragen in een overvol stadion op de middenstip maar vindt zij dit een geweldige turn-off en zegt ze nee.
Wat niet wil zeggen dat je alleen haar wensen moet volgen.
Wanneer jij jou ook op je gemak voelt tijdens het aanzoek, zal alles veel meer relax zijn.
En deze tip gaat niet alleen over hoe ze gevraagd wil worden. Bekijk haar ringen en onderzoek haar voorkeur en maat. Niets zo vervelend als een lelijke ring die niet past.
Kijk voor de handigheid even op haar Pinterest Pagina. Iedere vrouw heeft een Wedding bord!

Tip 4: Setting is EVERYTHING!
Wanneer je eindelijk beslist hebt waar en hoe je haar gaat vragen, zorg dan dat alle puntjes kloppen. Je mag haar zelfs een beetje in de juiste richting leiden ZONDER iets te verklappen uiteraard. Ga je haar vragen op het strand, zal ze je achteraf bedanken dat je haar niet met hoge hakken door het zand hebt laten ploeteren in haar prachtige gala jurk.
Get the picture?!

Tip 5: Enjoy and Capture the moment!
Wellicht het moeilijkste gedeelte van het hele aanzoek. Probeer niet te zenuwachtig te zijn. (vrouwen hebben daar een 6de zintuig voor), zorg voor een aangename sfeer. Desnoods drink je even 2 biertjes als je daar rustiger van wordt.
NIET MEER! Sprookjes zijn nog nooit begonnen met:
‘Once upon a time, in a land far far away, a drunken prince decided to propose his girlfriend…’
Hou het lekker luchtig en probeer op een of andere manier jouw geweldig aanzoek op camera vast te leggen. Dat mag met een verborgen camera zijn, een vriend/vriendin die een eindje verderop verscholen in het gras alles filmt, een professionele fotograaf of heel leuk zelf gefilmd met een Selfie-Stick!
Op die manier kan je het moment achteraf nog eens beleven en delen met vrienden en familie.

Kijk, zo moeilijk kan het toch niet zijn?!

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s