ART :: Eternal Ink

Hoog tijd om eens een blog te wijden aan een artvorm die je tegenwoordig overal ziet…
Tattoo Art.

Ja, ik denk dat ik een tatoeage als kunst mag beschouwen. Het is een creatie die je levenslang bij je draagt, nooit meer weggaat en (hopelijk) een bijzondere betekenis heeft voor de drager.

Zelf heb ik ook 2 tatoeages waar ik voor 200% achter sta!
Een eigen tattoo stond denk ik sinds mijn 16de op mijn persoonlijke wishlist. Alleen wist ik toen nog niet wat en waar ik iets zou laten zetten.
Want iets tatoeëren om mee te doen met de hype, nee that`s not me.

2 jaar geleden wist ik eindelijk door wat ik zou laten zetten, wat voor mij belangrijk genoeg was om het mijn hele leven op me getekend te hebben.
Vorig jaar juli heb ik dan eindelijk de stap gezet en heb ik mijn eerste tattoo laten zetten.

Eigenlijk is het een compositie van 3 kleine, belangrijke zaken in mijn leven.
Ik heb het laten zetten op een plaats die in het dagelijks leven niet zichtbaar was. Tenslotte was het een tattoo die ik voor mezelf zou laten zetten, niet voor iemand anders. Deze 3 dingen hebben ook enkel invloed op mijn leven, niet op dat van de buurman of mijn zus.

Waarschijnlijk zitten jullie nu ook op het puntje van jullie stoel nieuwsgierig naar wat ik heb staan…
Wel, met jullie wil ik het best wel delen en laat ik er dan ook de reden bij geven waarom ik hiervoor gekozen heb, net zo interessant toch?

Als eerste heb ik een klein goudvisje gekozen. Omdat mijn sterrenbeeld vissen is en omdat ik altijd de betere versie van mezelf ben als ik in de buurt ben van water.
Leuk detail: in de Chinese mythologie staan goudvisjes voor rijkdom en overvloed!
Verder heb ik het getal 22 in lettergrootte 22 laten zetten. Het getal 22 loopt als een rode draad door heel mijn leven. Vanaf de dag dat ik geboren ben (22 februari) tot op de dag van vandaag. Het is mijn lievelingsgetal en ik zie het overal in terugkomen. Op de parking, in de trein, op mijn klok,… Ook toen ik op zoek ging naar de betekenis van het getal of kenmerken van mensen die zich aangetrokken voelen tot dit cijfer, klopte de volledige omschrijving als een bus!
Mijn eigen bedrijf als wedding planner kreeg niet voor niets de naam 22weddings!

Het laatste symbool is wellicht het minst bekend maar heeft een heel belangrijke betekenis voor mij. Enkele jaren geleden ben ik gedurende een heel jaar vaak ziek geweest aan mijn maag en darmen. Meerdere malen heb ik mij laten onderzoeken maar dokters konden niets vinden. Omdat ik er na een tijdje echt genoeg van had, ben ik overgestapt op alternatieve geneeskunde. Door middel van geur therapie ben ik uiteindelijk van mijn ziekte afgeraakt.
Daarom staat er voor eeuwig een Ylang Ylang bloem op mijn lijf.
Bovendien staat deze bloem voor vrouwelijkheid en vruchtbaarheid.

Deze 3 symbolen zijn van grote waarde in mijn leven en hebben bovendien ook een hele sterke betekenis.

I feel like a power woman with them!

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s