LOVE :: Schat, waarom trouwen wij?!

Schat, waarom trouwen wij? Ik dacht, laten we beginnen bij het begin. Waarom gaan we trouwen? Waarom zou ik mijn vriendin/vriend ten huwelijk vragen? Ik kan zo 5 redenen opnoemen waarom ik die ring zou moeten krijgen. Helaas, de vriend ging er maar niet op in. ‘Maar waarom zouden we dan moeten trouwen?` was een vraag die ook ik telkens terug kreeg. Dus nu voor eens en voor altijd, voor alle mannen die een goede reden willen.

Reden nummer een, hoe kan het ook anders: het is het ultieme bewijs van jullie liefde! Want wat is er nu nog meer te bereiken op liefdesvlak dan trouwen? Vanaf dan is het allemaal officieel. Je hebt gedatet, verliefd gekeken, gebeld, sms’jes gestuurd, je uiterste best gedaan in de keuken en kaarsjes gebrand in slaap- en badkamer. Toch is het nog steeds niet genoeg… Dat ja-woord voor het altaar is jouw ultieme bewijs dat de persoon naast je ALLES is. En wat is nou romantischer? Juist! Let’s pop the question!

Sommige mensen voelen meer wat bij reden nummer twee: trouwen is de volgende stap in het geloof. Trouwen, de kerk en geloof gaan hand in hand samen. Met de zegen van God zal alles goedkomen.

De heel avontuurlijke mensen gooien het over een andere boeg. In sommige landen is het gewoon niet toegestaan samen te wonen als men niet getrouwd is. Vooral als je je wilt vestigen in bepaalde moslimlanden, zou ik snel even dat boterbriefje ophalen bij het stadhuis.

Mensen die helemaal healthy willen leven, stappen beter ook even in het huwelijksbootje.
Uit onderzoek is gebleken dat trouwen gezond is voor zowel mannen als vrouwen.
Voor mannen zijn de positieve effecten zelfs groter dan voor vrouwen!

Misschien de meest logische reden van het wettelijk verbonden zijn als man en vrouw zijn de rechtelijke voordelen die eraan verbonden zijn. Het feit dat jullie overal geregistreerd staan als meneer en mevrouw De Wit, geeft jullie zekerheid over de dingen die jullie dierbaar zijn. Zeker wanneer er kinderen op komst zijn of jullie samen een huis gaan kopen, raad ik jullie aan jullie relatie officieel te maken. En is je vriendin helemaal into wedding? Koppel dan het wettelijke aan het romantische!

And last but not least… Omdat het kan!
En omdat het heerlijk is het jonge meisje waar je ooit verliefd op geworden bent op je af te zien lopen in een fantastische jurk, mooie make-up en een glans van geluk waarvan je achterover zou vallen! Want daar gaat het toch allemaal om?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s