FOOD :: Creativity 2.0

Naast enkele topnamen uit de Belgische horeca, werden we ook internationaal verrast. Op aanraden van vrienden en collega`s besloten we de creaties van Lee Westcott van Typing Room in de UK te proberen (www.typingroom.com). Dat een perfecte voorbereiding niet altijd nodig is, bewezen deze 4 enthousiastelingen die alles a la minute hadden bereid. Een stukje gerookte paling, baby radijsjes, appel en een consommé van raapjes overtuigden ons dat deze chef zijn plaats meer dan verdiend had op dit culinair event.

Soenil Bahadoer van De Lindehof uit Nuenen (www.restaurant-delindehof.nl) stelde zijn land van herkomst Suriname met veel plezier voor. Een klassieker van zijn hand liet mij kennis maken met Rendang en gefermenteerde kool. Rendang, wat een soort van stoofpot is op basis van rundvlees, komijn, koriander, citroengras, loas, kurkuma en kemiri nootjes kent een lange traditie waarbij het basisrecept vaak door elke familie bijgewerkt werd met een persoonlijke toets. Hierdoor bestaan er duizend variaties waarbij die van Soenil echt wel een van mijn favorieten is! Gelukkig deelde hij in het krantje zijn recept voor deze overheerlijke schotel! Misschien probeer ik het op een dag wel eens zelf.

Dat niet alles wat lekker is uit een land far far away moet komen, bewees Jan Tournier van restaurant Cuchara (www.cuchara.be). Zijn combinatie van Cold Salmon 41°, dille, inktvis inkt en frozen apple cloud was voor mij een schot in de roos! Een perfecte combinatie van zout, zuur, zoet telkens in verschillende structuren deed mij bijna een tweede portie bestellen! Zelf omschrijft hij dit gerecht als een Signature Dish uit zijn restaurant. Misschien wordt het dan hoog tijd om daar eens langs te gaan!

Wellicht de meest bijzondere combinatie kregen we van Patrick Aubrion (www.antoinesweets.com). Deze top pastry chef haalde reeds meerdere culinaire prijzen binnen en weet als geen ander de klassiekers te perfectioneren tot hedendaagse parels. Voor Flemish Food Bash maakte hij een verrukkelijke combinatie van onze Belgische troeven bier en chocolade waarbij hij experimenteert met bloedworst en citrus voor de perfecte balans. Ja, wij zijn fan van die man! Afsluiten deden we met een perfect gezette Latte van Mok uit Leuven (www.michielstegen.be). En meer moet dat eigenlijk niet zijn!

Picture: Beer Splash, Antoine by Patrick Aubrion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s