FOOD :: Creativity op Flemish Food Bash!

Nadat we afgelopen zondag onze jetons gekocht hadden, kon ons culinair avontuur echt beginnen!

Beginnen deden we misschien a-typisch bij ex-collega`s en inmiddels goede vrienden Huibrecht en Hoa van BÚN in Antwerpen (www.bunantwerp.be).
Met hun Vietnamese Streetfood restaurant zetten zij een ijzersterk concept neer in het centrum van Antwerpen. Ik heb hun creaties reeds meerdere malen kunnen proeven en telkens overstijgen ze zichzelf met nieuwe, frisse en gewaagde smaken uit Hoa`s geboorteland.
Voor dit event hadden zij gekozen voor een niet alledaagse maar wel smaakvolle combinatie van banaan, kokos, gember en sesam.

Vervolgen deden we met een super mals stukje vlees van Hendrik Dierendock.(www.dierendonck.be)
Deze ambachtsman pur sang is geen nobele onbekende meer in het restaurant circuit en ook deze keer verraste hij ons met een krokant broodje waarop gecarameliseerde appel en pickles harmonieus samengingen met opgevuld speenvarken en mousseline van Struise Brouwers bier. Het perfecte festival Broodje-Warm-Vlees!

Omdat Dorstigen Laven een van de 7 werken van barmhartigheid zijn, hadden de organisatoren van Flemish Food Bash meerdere nationale en internationale bartenders uitgenodigd. Namen als Old Fashioned, Greenriver, The Pharmacy, Dogma Cocktails, The Parlour, Nightjar, Jiggers, The Savoy en Little Red Door passeerden de revue en overtroffen ieders verwachting! Wij hadden geluk en konden nog net een van de laatste creaties van Paul Morel proeven. Wederom een magische cocktail waarbij telkens weer technieken uit de keuken hand in hand gaan met presentatie en smaaksensatie.
Dat ik een fan ben van zijn werk, is moeilijk te ontkennen!

Wanneer Didier van Dogma Cocktails (www.dogmacocktails.be) alles langs de zonnige kant bekijkt, is alles mogelijk! Dat bewees hij ook deze keer met een tropische Singapore Sling. Een klassieker die inslaat als een bom wanneer je gebruik maakt van verse producten van topkwaliteit.
Een parasolletje en Hawaii Shirt maken het plaatje compleet van een heerlijke dag aan het strand!

Picture: Chè chuôi by BÚN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s