LOVE :: Meet the American Wedding Scene!

Met een glaasje wijn bij de hand kan het leven toch mooi zijn!
Tijd om jullie kennis te laten maken met The American Wedding!

Zoals het cliche luidt: Everything is BIG in America, zo is trouwen ook BIG in New York.
Nu moet ik wel eerst even een duidelijk onderscheid maken tussen de Belgische en Amerikaanse bruiloft.ย Hier is echt alles over-de-top waarbij het (meestal) gaat om opvallen.
Als je dit het einde vindt, begin dan maar te sparen… Trouwen doe je in New York niet voor minder dan 120 000 dollar… Je mag het altijd proberen maar zal vaker bedrogen uitkomen… Niet echt wat je wenst tijdens jouw Show-Off wedding.

120 000 dollar dat is een hoog bedrag, dat ga ik niet ontkennen maar laten we het wel even in perspectief plaatsen.
Ten eerste: Hallo! Dit is New York! Niet Antwerpen Zuid!
Ten tweede: Vanaf je `gepropoost` ben (geen onbelangrijk detail) gaan de meeste koppels op zoek naar een locatie waar de bruiloft door kan gaan. Waar je in Belgie rond de 2000 a 3000 euro betaald voor een leuke locatie, beginnen de prijzen hier vanaf de 6000 dollar en meer voor een LEGE ruimte. Je moet dus alles zelf binnen brengen. Denk aan stoelen, tafels, een bar, catering, personeel maar ook verlichting, decoratie, bloemen en (sterke) drank. De dollars lopen dus al gauw de hoogte in.

Wat mij vanaf het begin ook direct opviel, waren de relatief korte trouwdagen. Als bruidspaar ben je misschien wel iets langer wakker maar zeker geen 20 uur zoals ik vaak in Belgie gezien heb. Doorgaans begonnen de festiviteiten rond 17h en waren dan tegen 01.00h klaar. En wees maar zeker dat er gefeest is geweest!
Om als wedding planner te werken heb ik dan toch de voorkeur voor the American wedding!

Ik hoor jullie denken… Beginnen om 17h?? Wanneer is er dan de receptie? En het diner? En wat met dag- en avondgasten?
Simpel. Die zijn er niet!
De dichte familie (of de suite) wordt meestal een half uurtje op voorhand gevraagd voor de familie foto`s en alle andere gasten zijn de gehele tijd aanwezig. Vanaf de ceremonie tot wanneer de dj The Last Song speelt.

Na de ceremonie volgt `Cocktail Hour` hetgeen wij in Belgie zien als receptie.
Hierna worden gasten al dan niet uitgenodigd aan tafel en volgen de ‘introductions’ waarbij zowel de ouders van het bruidspaar als de brides maids and grooms men worden voorgesteld. Als laatste komt het bruidspaar binnen en volgt gelijk hun openingsdans. De DJ vervolgt met enkele opzwepende nummers en het feest is geopend!

Ondertussen wordt het diner geserveerd wat telkens afgewisseld wordt door speeches en/of dans sets. Zo blijft de sfeer er goed in en de dansschoenen gesmeerd.
Om alles vlot te laten verlopen binnen het afgesproken tijdsbestek, is een wedding planner dus een uiterst handige tool!

Rond 01.00h zijn de meeste gasten wel uitgedanst en kunnen wij, na het verzamelen van de persoonlijke spullen van het bruidspaar, tevreden huiswaarts keren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s